יום ראשון, 7 במרץ 2010

אמיצ'י - ביקורת מסעדה

לכבוד יום הולדתה של האם הטריה (שחל לפני ימים אחדים) ולכבוד יום הולדתי שלי (שחל כבר לפני חודש, אך לא הזדמן לנו לחגוג אותו), החלטנו לצאת לארוחת ערב באמיצ'י.

האמיצ'י נפתחה בקול תרועה רמה לפני מספר חודשים, על חורבות הקיוטו סלסה במונטיפיורי. המקום שופץ ללא הכר, והוקם בו בר יין מרשים המתנשא עד לתקרתו, וקיר אחד בו כוסה באריחים המרכיבים ציור קיר ענק. עברנו במקום מיד לאחר שנפתח, רק כדי להציץ בתפריט, וראינו כי טווח המחירים במקום יקר מאוד. באותה הזדמנות ויתרנו, כי רצינו משהו קליל יותר, אולם הפעם, לרגל המאורע הכפול, נראה המקום כמתאים ביותר.

כשנכנסו, ראינו שהמקום ריק כמעט לחלוטין - במקום ישבו ליד שלושה שולחנות בלבד, ועוד זוג בודד על הבר הארוך. די הופתענו אם כן לשמוע מנערת יום ההולדת שכאשר היא התקשרה להזמין מקום המארח טען שהכל מוזמן, וניסה לשכנע אותה להזיז את השעה. רק לאחר שהתעקשה הוא "התאמץ ומצא". האם לא בוחלים שם באמיצ'י באמצעים בבואם ליצור רושם של מסעדה עמוסה ומצליחה? או אולי המארח ניסה לשכנע אותנו לבוא מאוחר יותר, בתקווה קלושה שהמסעדה לא תהיה שוממת לחלוטין? כך או כך, די עלוב.

למרות רמת התמחור הרצחנית של המקום, והעובדה שהמסעדה היתה ריקה, השירות לא היה יעיל וקשוב כפי שציפיתי. המלצרית (מתלמדת?) לא שלטה בתפריט היינות כלל וכלל. בתפריט מצויין ליד כמה מיינות הגוורצטרימנר כי הם "בלעדיים לאמיצ'י", ולא מצויין לידם מחיר. המלצרית שלנו הופתעה לשמוע מאיתנו כי יש להם יינות בלעדיים, הלכה לברר וחזרה לאחר דקות ארוכות עם תשובה - היינות עוד לא הגיעו למסעדה, ולכן אין מחיר ובמילא אי אפשר להזמינם. היא הציעה מיוזמתה טעימה מיין אחר, ונעלמה שוב לזמן ארוך עד שחזרה עם כוס לדגימה. בכלל, לאורך הסעודה זה הרגיש כאילו כל הצוות נעלם לאיזו הפסקת סיגריה בכל פעם שמבקשים ממישהו משהו...

למזלנו, לא היינו כל כך רעבים, והחלטנו, שני זוגות, לחלוק שלוש ראשונות ושתי עיקריות. למזלנו, כי התמחור במקום מפחיד. הוזמנו פוקאצ'ה (24 ש"ח), קרפצ'יו בקר (44 ש"ח) וארנצ'יני טרטופו (40 ש"ח). מנת הפוקאצ'ה היתה נדיבה - שתי פוקאצ'ות חמות וטובות, בליווי ערימת מקלות גריסיני. מנות הקרפצ'יו והארנצ'יני היו טובות גם כן. יחד איתן הוגשה לנו סלסלת לחמים טריים וטעימים בליווי חמאה ואיולי, עליה לא חוייבנו.















לעיקריות, הזמנו מנת לינגוויני צדפות (82 ש"ח) ופפרדלה זנב שור (84 ש"ח). שתי המנות היו טובות וטעימות. מנת הלינגוויני הכילה כמות יפה של צדפות (מולים וקוקי סן ז'אק), אך החביבה עלי יותר היתה הפפרדלה, שהכילה גם אספרגוס והיתה בעלת טעמים עזים ומודגשים.















לאחר הארוחה, הגיע כמובן זמן הקינוחים. אנחנו ציידי טירמיסו נלהבים, ולכן שמחנו כאשר המלצר המליץ על קינוח זה מבין כל המבחר, ותיאר אותו כ"קלאסי". לאחר שאכלנו אינטרפרטציה לא מוצלחת מדי של שגב לעניין, שמחנו לחזור למקורות. מה רבה היתה אכזבתנו עם כן, כאשר טעמנו מן המנה (40 ש"ח) - היא אמנם נראית טוב מאוד, אך במקום גבינת המסקרפונה המופיעה במתכון המקורי קיבלנו ערימת קצפת. טעים, כן, אבל לא ממש זה.


לסיכום:
היה הרבה הייפ על המקום כאשר הוא נפתח, ומאז הסתבר שהשף ערן שטרוימן (אקס אורקה) עזב את המקום. אולי זו הסיבה לדיסוננס בין רמת האוכל והשירות למחירים הגבוהים עד מאוד? בכל מקרה, אנו נצטרף לכל ההמונים אשר לא ישבו במקום, ולא נחזור בעתיד הקרוב.



תמכו במאמר בלדוג

7 תגובות:

עכברוש העיר אמר/ה...

לא הבנתי מתי היה לך זמן לצאת לבלות. אבל בכל מקרה על פי הביקורת שלך טוב שנמנענו מללכת לשם.

Omer אמר/ה...

אהבתי את ההתייחסות למחירים.בהרבה בלוגים ופורומים מתייחסים למחירים כאלה כ"סבירים" ואני אף פעם לא מבין את זה.

אנונימי אמר/ה...

מאוד פרובינציאלי לקרוא לזה ה-אמיצי, ה-קיוטו סלסה. אפשר להשמיט את ה' הידיעה. נבין גם בלעדיה במה מדובר.

MyTaste אמר/ה...

@עכברוש - מה לא ברור? עברתי, ירד הלחץ, ויצאתי.

@עומר - שמח שאהבת. לא תמיד אני זוכר לרשום לעצמי, הפעם זכרתי. לא חושב שפסטה ב-80+ נחשבת "סביר" בשום מקום. זה בסדר שיקר, בתנאי שמקבלים תמורה - הפעם לא הרגשנו ככה בכלל.

@אנונימי - לא בטוח שאני מבין למה זה פרובינציאלי דווקא, אבל רשמתי לפני. תודה על ההערה.

ניצן אמר/ה...

חייבת לציין כי אנחנו מאד נהננו. פעם אחת היינו בן זוגי ואני ופעם המשפחה כולה.
היה טעים ולא יקר מדיי. מתקבלת תמורה יפה מאד בעד המחירים.
אני ממליצה בחום, גם לנשנוש קל על הבר וגם לארוחה מלאה

MyTaste אמר/ה...

@ניצן, לגבי הטעים - לא היו לנו תלונות, המנות היו טעימות. אבל לא עפו ניצוצות מהצלחת, וברמת המחירים הזו (שאני לא מסכים שהיא לא יקרה) אני מצפה שיהיה מעולה, ושגם השירות יהיה טוב מאוד.
תמיד יכול להיות שאנחנו נפלנו על יום רע, אבל האווירה השוממת שם מחזקת את דעתי שמשהו שם לא עובד.

פרילנסר אמר/ה...

"אחלה פוסט באחלה בלוג"