יום חמישי, 1 באוקטובר 2009

רוטשילד 12 - ביקורת בר

מתי ורותי ברודו, הרי הם M&R הבלתי נלאים (בראסרי, קופי בר, הוטל מונטיפיורי) פתחו בר חדש ברוטשילד 12. המקום מסתתר בבניין לשימור אשר לא שופץ כלל מבחוץ, והכניסה היא מאחורי הבניין, ללא שום סימון ברחוב - הרגשתי מחתרתי לעילא ועילא ;-).

הבניין, כאמור, מוזנח מאוד מבחוץ, ועבר שיפוץ חלקי בפנים, עם קירות ותקרה חשופים. על הקירות הדפסה בגדול של התפריט, המכיל דגימה של מנות מוקטנות מהמסעדות האחרות של הזוג. הבר מורכב משני חללים - חלל אחד בו בר בינוני בגודלו, וחלל שני וגדול למדי, עם שולחנות קטנים ושולחן אבירים אחד ענק עשוי זכוכית, בו ניתן להתמנגל עם שאר שועי המקום. בנוסף, מספר שולחנות במרפסת קטנה, ועוד חצר אחורית (שהיא בעצם הקדמית, כי שם הכניסה) ענקית, שאני בטוח שתכיל פליטים רבים מבפנים כשהמקום יתפרסם יותר ויתמלא.

הייחוד של המקום, מלבד מנות האוכל המושקעות (סלט קיסר, קרפצ'יו, קינוחים וכו') הוא בכך שהוא מארח אמנים שונים ל"הופעות פריוויו" - הופעות קצרצרות של כמה שירים בודדים, בדרך כלל בשלבי העבודה על הופעה או אלבום חדשים. לא מפרסמים מי מופיע מתי (לדעתי גם הצוות מופתע לפעמים), זה עניין של מזל. בביקור הראשון שלי, עם שאר כנופיית השמנמנ.ים, זכינו בהופעה קצרה של אסף אמדורסקי וישראל גוריון, במחרוזת שירי ארץ ישראל הזויה משהו. בביקור השני, עם חברתי היקרה ועוד חבר, לא זכינו בכלום - ככה זה בחיים.

מצטער לומר שמבחר הבירות בחבית מצומצם באופן מביך - הייניקן וגולדסטאר בלבד. חוץ מזה יש עוד כמה בבקבוקים וכל הצע האלכוהול הסטנדרטי. המזון, כאמור, משודרג יחסית, ובביקור השני נדגמו סלט קיסר וקרפצ'יו (מצויין!). מטעמי דיאטה נמנענו ממקלות הלחם המעולים של הוטל מונטיפיורי.

המקום, בהיותו מחתרתי בטירוף, לא מקפיד כלל על חוקי העישון, וסיגריות בערו שם בקצב. למרות התקרות הגבוהות מאוד והחלל הגדול, בשלב מסויים זה התחיל להפריע. לא לחלשי הריאה. מצד שני, למרות העלק אנדרגראונד, הקהל לבוש במיטב מחלצותיו, ומעל כולם חולשות המלצריות שבדומה לחברותיהן בהוטל מונטיפיורי מתהדרות בתיקי צד קטנים ולבושות כאילו הוזמנו למסיבת קוקטייל מפואר - אז תבדקו את עצמכם במראה לפני שאתם מגיעים...

לסיכום: חלל גדול ומרשים מאוד. מבחר בירות דל, מזון משודרג, עישון כבד, קצת פוזה והבונוס הגדול - איזה הופעה תהיה הערב? למרות העישון והבירות ובגלל ההופעות - מומלץ.


תמכו במאמר בלדוג

7 תגובות:

Unknown אמר/ה...

נשמע מאוד דומה לוילה קלאב האוס, אבל לא כמו מקום שכדאי לבוא אליו

Gal Granov אמר/ה...

בכנות, בר עם שתי בירות סטנדרטיות ללא וייצן או איזה ביטר \ פורטר? בושה וחרפה. זה בר?
בבית יש לי יותר אלכוהול משם.

חובבנות

אנונימי אמר/ה...

הסלקטורית אומרת להמתין בתור, כי מאוד עמוס שם.
אבל אחר כך מכניסה את החברים/מכרים או מיני מיוחסים,
שהגיחו פתאום.
אותי זה מגעיל, לא יודעת מה אתכם,
אני לשם לא חוזרת!

אנונימי אמר/ה...

סלקטורית סתומה בהחלט!

MyTaste אמר/ה...

בפעמיים שהייתי לא נתקלתי בתופעה, אבל הגעתי מוקדם. ככלל, במקומות חדשים, עדיף תמיד להקדים - אלא אם כן אתם מאותם מיוחסים שמכירים את הבעלים/צוות וכו'.
סלקטוריות, בדרך כלל, לא נבחרות בשל יכולתן האינטלקטואלית. ככה זה :)

מורה לגיטרה אמר/ה...

מקם מעולה - אוכל מעולה

Eyal אמר/ה...

Should you consider having a nice evening with friends and family at the Social Club I advice you,to forget about all you've read about it,it will not be worth your while and do let me explain why! First of all,the place can not handle pressure at all,the waiters are fake smiling,not all of course but mostly!The chef who is so talked about must have learned his cooking,working for the smurfs! This invalid self renounced cook,sends out medium ordered steaks fully well done,twice!Does not have the slightest clue of preparing food and things he is something special,does not know,that you are supposed to finish up a steak in the oven so the food will not get as cold as it did to the tables ,furthermore the incompetence of his sauces are ridiculous sends out a red reddish sauce with a beef steak,does not know the combination of dark chocolate,red wine,onions …and a consume of beef,infantile self righteous behavior towards the costumers,when they dare complaining about the food,from the owners himself and especially from the waiters who surely get frustrated instead of trying to serve the customers wishes to full enjoyment,I am very disappointed,to have spent so much money,clearly when food comes out late and cold! Furthermore the carpaccio which is supposed to come as rare meat,is fully cooked,never heard of this one before,that's even new for me,just laughable,the chef is an infantile excuse of a cook,who does not appreciate to have been told of his mistakes,waiters gossip about costumers and laugh in there faces,but I must say they have probably learned that behavior from the owners and management who talked back to us and said that we the customers are the problem even ,they have clearly adapted to the Israeli folk who never dare to complain,this whole restaurant is a joke in itself,it looks good from the outside and is moldy from inside no character what so ever! I am sure people who do not understand in food and kitchen services find it very nice,but should you have been abroad and enjoyed professional service in kitchens and waiters you will notice the disgusting behavior towards a paying costumer and you will not be appreciated for speaking your mind I would advice you to visit so many other places,even Mc Donalds is better,at least the food comes out warm in time and you have better and faster service,even there,I am not kidding you and its a poor comparison I know but unfortunately,your money is better spend throwing it away than visiting the Social Club and it's just laughable infantile professionality, please I advice you not to believe anybody even me,just check it out yourself and you will see that your money,time and effort are better spend elsewhere,in Israel there are only a few places you can enjoy yourself this is clearly not one of them,do not judge a book by it's lying cover! I wished I would not had have to spend my time writing this article,but I do not want you to throw your money away,we all work hard for it,and it should at least be appreciated where we spend it,don't you think? I come from a family of restaurant owners in Germany,and gladly for me I am soon gonna enjoy good food again,combined with great service,so long folks...but Israel is beautiful I must say!
Yours Eyal